نماینده کارگران پالایشگاه آبادان با انتقاد از طرح تغییر ماده ۷۷ قانون تأمین اجتماعی هشدار داد: جایگزینی میانگین تمام سنوات بازنشستگی به جای میانگین دو سال آخر، مستمری بازنشستگان آینده را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش می‌دهد.

به گزارش فرهنگیان پرس، حبیب حمیدپور، نماینده کارگران ارکان ثالث پالایشگاه آبادان، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا با انتقاد از طرح‌های پیشنهادی برای تغییر در قوانین بازنشستگی اظهار کرد: به‌جای اصلاح ساختار و مدیریت صندوق تأمین اجتماعی، مسیر سیاست‌گذاری به سمت افزایش فشار بر بیمه‌پردازان و کاهش حقوق بازنشستگی در حال پیشروی است.

بنابر گزارش ایلنا، حمیدپور تصریح کرد: وظیفه داریم نگرانی عمیق و اعتراض جامعه کارگری را نسبت به طرح‌هایی که موجب کاهش حقوق بازنشستگی کارگران می‌شود بیان کنیم.

او توضیح داد: در سال‌های اخیر مجلس با تصویب قانون افزایش سنوات بازنشستگی به ۳۵ سال، برای جبران بدهی‌های صندوق تأمین اجتماعی اقدام کرده است. اخیراً کمیسیون اصل نود و وزیر کار قصد تغییر ماده ۷۷ قانون تأمین اجتماعی را دارند. با جایگزینی میانگین دوسال آخر پرداخت حق بیمه با میانگین تمام سنوات بازنشستگی، عملاً بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از حقوق بازنشستگان آینده کاهش خواهد یافت.

حمیدپور اضافه کرد: تصویب این طرح با توجه به تورم بالای سال‌های اخیر، نقش ارتقای شغلی و افزایش حقوق را بی‌اثر می‌کند و به کاهش انگیزه و بهره‌وری نیروی انسانی منجر می‌شود.

او با تأکید بر اینکه بزرگ‌ترین بدهکار به صندوق تأمین اجتماعی دولت است، اظهار کرد: دور از انصاف است که تاوان عدم اداره صحیح این صندوق، با کاهش حقوق بازنشستگی کارگران جبران شود.

حمیدپور گفت: جامعه کارگری معتقد است تمام اقدامات اصلاحی باید به گونه‌ای باشد که فشار اقتصادی به بیمه‌پردازان منتقل نشود، چراکه این گروه نقش اصلی در پایداری صندوق داشته‌اند.

 

زیر ذره‌بین فرهنگیان پرس

با تورم ماهانه بالای ۵۰ درصد، کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی حقوق بازنشستگان آینده تأمین اجتماعی، یک فاجعه انسانی و اجتماعی است. افرادی که سال‌ها حق بیمه پرداخته‌اند، با این طرح عملاً محکوم به زندگی زیر خط فقر در دوران بازنشستگی خواهند شد. مجلس و دولت باید به جای سرکوب حقوق بازنشستگان، بدهی‌های خود را به صندوق تأمین اجتماعی پرداخت کرده و ساختار مدیریتی آن را اصلاح کنند. هرگونه تغییر در قانون بازنشستگی باید با حضور نمایندگان واقعی کارگران و بازنشستگان در کمیسیون‌های مربوطه بررسی شود.