مدیرکل کمیته امداد استان تهران از اهدای ۹۸۰ فقره کمک‌هزینه ازدواج و جهیزیه به زوج‌های تحت حمایت در سال ۱۴۰۴ خبر داد. اعتبار این کمک‌ها ۴۸ میلیارد تومان بوده است. از ابتدای سال ۱۴۰۵ نیز ۱۰۶ فقره دیگر پرداخت شده است.

به گزارش فرهنگیان پرس، حمید طاهری جبلی، مدیرکل کمیته امداد استان تهران، به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) و روز ازدواج، بر ضرورت ترویج فرهنگ ازدواج آسان و حمایت از جوانان برای تشکیل خانواده تأکید کرد.

بنابر گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی کمیته امداد، طاهری جبلی با بیان اینکه کمیته امداد توجه ویژه‌ای به تسهیل امر ازدواج جوانان دارد، افزود: در سال ۱۴۰۴، ۹۸۰ فقره کمک به ازدواج با اعتباری بالغ بر ۴۸ میلیارد تومان به زوج‌های تحت حمایت پرداخت شده است. از این تعداد، ۵۹۹ فقره جهیزیه به نوعروسان، ۱۸۹ جهیزیه به بانوان سرپرست خانوار جهت ازدواج مجدد و ۱۹۲ فقره هدیه ازدواج به فرزندان پسر اختصاص یافته است.

مدیرکل کمیته امداد استان تهران ادامه داد: از ابتدای سال جاری (۱۴۰۵) تاکنون نیز ۱۰۶ فقره کمک‌هزینه ازدواج با اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد و ۱۸۸ میلیون تومان پرداخت شده که ۹۰ فقره جهیزیه به نوعروسان و ۱۶ فقره به بانوان سرپرست خانوار جهت ازدواج مجدد اهداء شده است.

طاهری جبلی تصریح کرد: علاوه بر این، خدماتی در حوزه آموزش مهارت‌های زندگی، مشاوره‌های پیش از ازدواج و برنامه‌های فرهنگی مرتبط با تحکیم بنیان خانواده به مددجویان ارائه شده است.

او با اشاره به اهمیت مشارکت‌های مردمی، راه‌های مشارکت را کد دستوری #۰۱۰۲۱۸۸۷۷* و سامانه خیر و احسان اعلام کرد.

 

زیر ذره‌بین فرهنگیان پرس

با توجه به افزایش هزینه‌های زندگی، ازدواج جوانان با مشکلات مالی جدی مواجه شده است. حمایت کمیته امداد از زوج‌های جوان تحت پوشش، اقدامی ارزشمند است. اما بسیاری از خانواده‌های فرهنگی که تحت پوشش کمیته امداد نیستند نیز به دلیل فشار اقتصادی، قادر به تأمین هزینه‌های ازدواج فرزندان خود نیستند. دولت باید با اختصاص وام قرض‌الحسنه ازدواج با سود صفر درصد و سقف ۳۰۰ میلیون تومان و همچنین پرداخت کمک‌هزینه ازدواج به همه زوج‌های جوان مناطق جنگی، از این سنت حسنه حمایت کند.