معاون تربیت و سلامت وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه رویکرد این وزارتخانه به ورزش دانش‌آموزی صرفاً رقابت و مدال‌آوری نیست، گفت: هدف اصلی، تحقق تربیت همه‌جانبه دانش‌آموزان بر پایه اسناد تحولی و توسعه عدالت آموزشی، تربیتی و ورزشی در سراسر کشور است. محمد جعفری که در مجمع انتخاباتی فدراسیون ورزش دانش‌آموزی به عنوان رئیس مجمع انتخاب شد، تصریح کرد که موفقیت این حوزه تنها با تعداد مدال‌ها سنجیده نمی‌شود و مأموریت اصلی، ارتقای سلامت جسمی و روانی دانش‌آموزان و فراهم کردن فرصت برابر برای حضور همه آنان در فعالیت‌های ورزشی است.
به گزارش فرهنگیان پرس، محمد جعفری معاون تربیت و سلامت وزارت آموزش و پرورش که به تازگی به عنوان رئیس مجمع فدراسیون ورزش دانش‌آموزی انتخاب شده است، با تأکید بر رویکرد جدید این وزارتخانه به ورزش دانش‌آموزی، اعلام کرد که هدف اصلی این حوزه، فراتر از رقابت و مدال‌آوری، تحقق تربیت همه‌جانبه دانش‌آموزان است. او با اشاره به اینکه سیاست‌های حوزه ورزش دانش‌آموزی بر مبنای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، قانون برنامه هفتم توسعه و تحقق رهنمودهای رهبر شهید امت تنظیم شده است، اظهار داشت که نگاه وزارتخانه به فدراسیون ورزش دانش‌آموزی، نگاهی راهبردی است و این فدراسیون یکی از ارکان نظام تعلیم و تربیت به شمار می‌رود.
جعفری با بیان اینکه هر تحول ماندگار در ورزش باید از مدرسه آغاز شود، افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند آن هستیم که مدرسه محور اصلی تحول در ورزش باشد و فدراسیون ورزش دانش‌آموزی نیز با ایفای نقش راهبردی خود، این مسیر را هدایت کند. این رویکرد با یافته‌های علوم تربیتی نیز همخوانی دارد که بر نقش محوری مدرسه در تحقق تربیت همه‌جانبه تأکید می‌کنند . بر اساس این دیدگاه، ورزش در مدرسه نه تنها به رشد جسمانی، بلکه به رشد عاطفی، اجتماعی و اخلاقی دانش‌آموزان نیز کمک می‌کند .
معاون تربیت و سلامت وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر جایگاه فدراسیون ورزش دانش‌آموزی به‌عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی، خاطرنشان کرد که تحقق اهداف این فدراسیون بدون تعامل و هم‌افزایی با دستگاه‌ها، نهادها و ارکان مرتبط امکان‌پذیر نیست و توسعه ورزش دانش‌آموزی نیازمند همکاری همه بخش‌های مسئول است. او همچنین بر ضرورت برنامه‌محوری، شاخص‌محوری و ارزیابی‌پذیر بودن فعالیت‌های فدراسیون تأکید کرد و گفت: موفقیت این مجموعه باید بر اساس اهداف مشخص، شاخص‌های قابل سنجش و ارزیابی مستمر دنبال شود.
جعفری در ادامه با اشاره به اینکه موفقیت ورزش دانش‌آموزی تنها با تعداد مدال‌ها سنجیده نمی‌شود، تصریح کرد: مدال ارزشمند است، اما همه حقیقت ورزش دانش‌آموزی نیست. مأموریت اصلی ما تربیت همه‌جانبه دانش‌آموزان، ارتقای سلامت جسمی و روانی آنان و فراهم کردن فرصت برابر برای حضور همه دانش‌آموزان در فعالیت‌های ورزشی است. رئیس مجمع فدراسیون ورزش دانش‌آموزی، توسعه عدالت آموزشی، تربیتی و ورزشی را از مهم‌ترین رویکردهای دولت دکتر پزشکیان و همچنین وزارت آموزش و پرورش و وزارت ورزش و جوانان دانست و گفت: جامعه ۱۶ میلیونی دانش‌آموزان بزرگ‌ترین سرمایه کشور هستند و باید با گسترش فرصت‌های برابر، زمینه بهره‌مندی همه آنان از امکانات آموزشی، تربیتی و ورزشی را فراهم کنیم.
او همچنین توجه به منابع انسانی، تقویت ساختار اداری فدراسیون و ارتقای ظرفیت‌های اجرایی آن را از الزامات تحقق اهداف این مجموعه عنوان کرد. در همین حال، اخبار دریافتی حاکی از اختصاص ۲,۵۰۰ میلیارد تومان برای المپیادهای ورزشی درون‌مدرس های در کشور و وجود ۲,۸۰۰ فضای ورزشی برای ۱۲۰ هزار مدرسه است که نشان‌دهنده عزم جدی برای توسعه زیرساخت‌های ورزشی مدارس است . وزیر آموزش و پرورش نیز پیش‌تر بر این نکته تأکید کرده بود که اگر بخواهیم تغییری در نظام تعلیم و تربیت ایجاد کنیم، محور این تغییر توجه به ورزش است .

زیر ذره‌بین فرهنگیان پرس

در حالی که معاون وزیر از تغییر رویکرد در ورزش دانش‌آموزی از مدال‌محوری به تربیت‌محوری سخن می‌گوید، این پرسش اساسی مطرح است که این تغییر رویکرد در عمل چگونه محقق خواهد شد. با توجه به وجود تنها ۲,۸۰۰ فضای ورزشی برای بیش از ۱۲۰ هزار مدرسه در کشور، آیا زیرساخت‌های موجود پاسخگوی نیاز ۱۶ میلیون دانش‌آموز برای دسترسی برابر به ورزش است ؟ تجربه نشان داده که در سال‌های اخیر، بودجه‌های تخصیص‌یافته به ورزش مدارس، علی‌رغم وعده‌ها، همواره با کاستی‌های جدی مواجه بوده و بسیاری از مدارس، به ویژه در مناطق محروم، از حداقل امکانات ورزشی محروم هستند. همچنین با وجود اختصاص ۲۷ صدم درصد از مالیات بر ارزش افزوده برای توسعه ورزش همگانی، به نظر می‌رسد این اعتبارات کفاف تکمیل پروژه‌های ورزشی مدارس را نمی‌دهد و نیازمند توجه بیشتر نهادها و مشارکت اولیا است . اگر این رویکرد جدید صرفاً در حد شعار باقی بماند و به تأمین منابع مالی پایدار، تجهیز مدارس به امکانات ورزشی مناسب و آموزش معلمان تربیت بدنی منجر نشود، این تغییر رویکرد نیز مانند بسیاری از وعده‌های مشابه در نظام آموزشی، به نتیجه مطلوب نخواهد رسید و دانش‌آموزان همچنان از حق مسلم خود برای برخورداری از تربیت بدنی و سلامت محروم خواهند ماند.