نخستین نشست هماهنگی سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان با حضور استاندار اصفهان و دبیر جشنواره برگزار شد. حامد جعفری، دبیر جشنواره، بر ارتقای کیفیت آثار و ایجاد نشاط اجتماعی پایدار تأکید کرد و استاندار اصفهان از آمادگی کامل دستگاه‌های اجرایی برای میزبانی این رویداد خبر داد.

به گزارش فرهنگیان پرس، نخستین جلسه هم‌اندیشی و برنامه‌ریزی سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، با حضور استاندار اصفهان، دبیر جشنواره و رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان برگزار شد. این جلسه با هدف بررسی چارچوب کلی و نحوه برگزاری این رویداد سینمایی تشکیل گردید .

حامد جعفری، دبیر جشنواره، با اشاره به جایگاه دیرینه اصفهان در میزبانی این رویداد، برنامه‌ها و رویکردهای اصلی این دوره را تشریح کرد. او گفت: «هدف اصلی ما در این دوره، علاوه بر نمایش آثار ارزشمند، ایجاد فضایی پویا برای تعامل فیلمسازان، رشد سینمای کودک و نوجوان و ایجاد نشاط اجتماعی پایداری است که کودکان و خانواده‌ها به دنبال آن هستند و تلاش می‌کنیم تا با تعامل نزدیک با مسئولان استانی، جشنواره‌ای شایسته نام اصفهان و اعتبار بین‌المللی آن برگزار کنیم.»

مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان، نیز در این نشست با ابراز خرسندی از آغاز فرایند اجرایی جشنواره، بر آمادگی کامل مدیریت ارشد استان و دستگاه‌های اجرایی برای پشتیبانی همه‌جانبه از این رویداد ملی و بین‌المللی تأکید کرد. او اصفهان را خانه اصلی جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان دانست و افزود: «این رویداد صرفاً یک جشنواره سینمایی نیست، بلکه فرصتی فرهنگی برای معرفی ظرفیت‌ها و هویت تاریخی اصفهان به نسل جدید است و تمامی دستگاه‌های استانی مکلف‌اند نهایت همکاری را در زمینه آماده‌سازی سالن‌ها، خدمات شهری و برنامه‌های جانبی به کار گیرند تا جشنواره ۳۸ با بالاترین کیفیت ممکن اجرا شود.»

بر اساس فراخوان منتشر شده، سی‌وهشتمین دوره جشنواره در بخش‌های رقابتی و جنبی برگزار می‌شود و پذیرای آثار سینمایی بلند، کوتاه داستانی، مستند، پویانمایی و تولیدات مبتنی بر هوش مصنوعی در حوزه کودک و نوجوان خواهد بود. در بخش اصلی جشنواره، آثار ایرانی و خارجی در قالب مسابقه فیلم‌های بلند و مسابقه فیلم‌های کوتاه ارزیابی می‌شوند و برگزیدگان، پروانه زرین جشنواره را در رشته‌های مختلف دریافت خواهند کرد. همچنین هیئت داوران کودک و نوجوان نیز مطابق روال جشنواره، برگزیده خود را معرفی می‌کند .

در فراخوان این دوره، بخش ویژه‌ای با عنوان «بخش ویژه میناب» با موضوع کودکان و آسیب‌های ناشی از جنگ تحمیلی اخیر پیش‌بینی شده است که به یاد کودکان مدرسه شجره طیبه میناب نامگذاری شده است. همچنین بخش «آینه سینمای کودک و نوجوان» برای مرور و ارزیابی آثار منتخب نمایش‌داده‌شده در سینما، تلویزیون و سکوهای نمایش خانگی در نظر گرفته شده است .

در پایان این جلسه که با حضور رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان، مدیرکل امور حقوقی و استان‌های سازمان سینمایی و مدیران بنیاد سینمایی فارابی همراه بود، مقرر شد یک جلسه مشترک تا پایان ماه جاری با حضور استاندار، دبیر جشنواره، رئیس شورای شهر و شهردار اصفهان به منظور بررسی جزئیات اجرایی، جدول زمان‌بندی و نحوه مشارکت نهادهای شهری و فرهنگی برگزار شود.

 

زیر ذره بین فرهنگیان پرس

جشنواره فیلم کودک و نوجوان در طول چهار دهه برگزاری، همواره به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی کشور شناخته شده است. با این حال، نگاهی به آمار و عملکرد دوره‌های گذشته نشان می‌دهد که این رویداد در سال‌های اخیر با چالش‌هایی همچون کاهش استقبال مخاطبان، کمبود آثار فاخر و تغییر ذائقه نسل جدید مواجه بوده است . با توجه به اینکه هم‌اکنون در روز ۷ مرداد ماه قرار داریم و کمتر از سه ماه تا برگزاری جشنواره باقی مانده است، ضرورت دارد دبیرخانه جشنواره با برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از ظرفیت‌های جدید نظیر هوش مصنوعی و تولیدات دیجیتال، بتواند مخاطبان کودک و نوجوان امروز را جذب کند. همچنین بخش ویژه میناب که به موضوع کودکان و آسیب‌های ناشی از جنگ اختصاص دارد، می‌تواند فرصتی برای پرداخت هنرمندانه به دغدغه‌های جامعه در شرایط کنونی باشد، به شرط آنکه از رویکردهای شعاری و کلیشه‌ای پرهیز شود.