مدیرکل کمیته امداد استان تهران از تغییر رویکرد بنیادین این نهاد از «حمایت صرف معیشتی» به «توانمندسازی اقتصادی و ایجاد درآمد پایدار» برای ۱۶۰ هزار مددجو و ۹۲ هزار خانوار تحت حمایت خبر داد. طاهری جبلی با اشاره به خدمات گسترده این نهاد در حوزه‌های اشتغال، مهارت‌آموزی، مسکن و حمایت‌های اجتماعی، بر شفافیت در خدمات و نبود پشت نوبتی در استان تهران تأکید کرد و از همکاری با دیجی‌کالا و پویش‌های حمایتی برای تهیه جهیزیه و لوازم‌التحریر خبر داد.
به گزارش فرهنگیان پرس، حمید طاهری جبلی، مدیرکل کمیته امداد استان تهران، در نشست گرامیداشت روز خبرنگار با اعلام اینکه در حال حاضر حدود ۱۶۰ هزار نفر مددجو و ۹۲ هزار خانوار در استان تهران تحت حمایت هستند، تأکید کرد هدف نهایی کمیته امداد، گذار از «حمایت صرف معیشتی» به سمت «توانمندسازی اقتصادی و ایجاد درآمد پایدار» برای خانواده‌هاست. او با اشاره به یک باور عمومی گفت برخی تصور می‌کنند فعالیت کمیته امداد صرفاً پرداخت مستمری است؛ در حالی که خدمات این نهاد در حوزه‌های گسترده‌ای از جمله اشتغال، مهارت‌آموزی، مسکن و حمایت‌های اجتماعی دنبال می‌شود که بخش بزرگی از آن‌ها در سایه پرداخت مستمری دیده نمی‌شود.
طاهری جبلی با تأکید بر شفافیت در خدمات تصریح کرد در حال حاضر در استان تهران برای دریافت خدمات کمیته امداد هیچ‌گونه «پشت نوبتی» وجود ندارد و مراجعات به‌روز انجام می‌شود؛ لذا هر فردی که شرایط لازم داشته باشد، می‌تواند از خدمات ما بهره‌مند شود. او با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری روی نسل آینده، از جایگاه استان تهران در حوزه آموزش کودکان خبر داد و گفت استان تهران در زمینه آموزش کودکان و نوجوانان تحت حمایت، رتبه نخست کشور را دارد. ما تلاش می‌کنیم مهارت‌آموزی را از سنین پایین و بر اساس استعداد و علاقه فرزندان خانواده‌ها آغاز کنیم تا در آینده بتوانند از مسیر اشتغال، به درآمد پایدار دست یابند.
مدیرکل کمیته امداد استان تهران با اشاره به حمایت از ۴۱۲ فرزند نخبه تحت حمایت، از استراتژی جذب این افراد به بازار کار گفت ما علاوه بر رفع دغدغه‌های تحصیلی و معیشتی خانواده‌های نخبگان، این افراد را شناسایی کرده و برای ورود به سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ معرفی می‌کنیم تا از ظرفیت‌های علمی آن‌ها در مسیر توسعه استفاده شود. او همچنین از توزیع نزدیک به ۵۰ هزار بسته معیشتی با حمایت خیرین و توزیع تخصصی اقلام پروتئینی شامل ۱۲ هزار و ۵۰۰ بسته گوشت و ۱۴ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم مرغ در ایام بحرانی خبر داد که با اولویت قرار دادن خانواده‌های ثبت‌نام شده در سامانه «سها»، به شکلی دقیق‌تر مدیریت شد.
طاهری جبلی با اشاره به تغییر رویکرد در حوزه اشتغال به دلیل شرایط اقتصادی و تحولات دوران جنگ، بر حمایت از مشاغل خانگی تأکید کرد و گفت مشاغل خانگی به دلیل نیاز کمتر به سرمایه اولیه، سریع‌ترین مسیر برای ایجاد درآمد هستند. او از همکاری راهبردی با پلتفرم «دیجی‌کالا» در راستای تسهیل دسترسی به کالاهای اساسی برای نوعروسان تحت حمایت خبر داد و گفت بر اساس این همکاری، مددجویان با اعتبار ۱۰۰ میلیون تومانی و بهره‌مندی از تخفیف‌های ویژه، کالاهای مورد نیاز خود را با قیمت مناسب تهیه می‌کنند.
مدیرکل کمیته امداد تهران در بخش مدیریت بحران، از حمایت از خانواده آسیب‌دیده در جریان جنگ رمضان خبر داد و گفت منازلی که آسیب دیده بودند نیز اقدامات لازم را انجام دادیم. با هم‌افزایی کمیته امداد و گروه‌های جهادی تعمیرات کلی و جزئی انجام شد. همچنین برای کسب‌وکارهای آسیب‌دیده، تسهیلاتی در نظر گرفته شد تا امکان بازگشت آن‌ها به چرخه اقتصادی فراهم شود. او با اشاره به نقش خیرین در پوشش هزینه‌های درمانی افزود از آنجا که هزینه‌های بیماری‌های صعب‌العلاج گاهی از پوشش بیمه‌های سلامت خانواده‌ها فراتر می‌رود، کمیته امداد با حمایت خیرین، هزینه‌های گزاف درمانی مددجویان را پوشش می‌دهد.
طاهری جبلی ادامه داد تلاش ما در کمیته امداد این است که هیچ‌کس به دلیل فقر و نداری از تحصیل بازنماند؛ این موضوع الگوی ماست. به طور مثال در حال حاضر در استان تهران بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز داریم که خودخواسته ترک تحصیل کرده‌اند و معاونت فرهنگی کمیته امداد این موارد را به صورت جدی پیگیری می‌کند. او با اشاره به برنامه کمیته امداد برای تأمین لوازم‌التحریر دانش‌آموزان گفت پویش تأمین لوازم‌التحریر نیز آغاز شده است و به صورت رسمی و رسانه‌ای در شهریورماه رونمایی خواهد شد. در حال حاضر یک پویش جهیزیه را با همکاری سپاه تهران دستور کار داریم و در قالب آن، تهیه ۱۱۰ سری جهیزیه و لوازم ضروری برای خانواده‌ها دنبال می‌شود.
مدیرکل کمیته امداد استان تهران با اشاره به اینکه حدود ۲۹ هزار دانش‌آموز تحت حمایت داریم که موظف به تأمین لوازم‌التحریر آنها هستیم، افزود استان تهران در بحث تأمین لوازم‌التحریر، معین پنج استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کردستان، کرمانشاه و کهگیلویه و بویراحمد است. البته بیشتر این خدمات با کمک خیرین انجام می‌شود. وی در ادامه به میزان دریافت صدقه پرداخت و اظهار کرد در پنج ماهه امسال حدود ۴۸ میلیارد تومان صدقه جمع‌آوری شده است. درباره طرح اکرام ایتام و محسنین نیز گفت یکی از جذابیت‌های طرح اکرام برای خیرین این است که کمک‌های آنها مستقیماً به حساب فرزند یتیم یا محسنین واریز می‌شود و کمیته امداد هیچ دخل و تصرفی در این مبالغ ندارد. طاهری جبلی درباره سقف کمک‌ها به ایتام در قالب طرح اکرام نیز گفت برای ایتام سقف سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است و در پنج ماهه امسال حامیان حدود ۲۵۸ میلیارد تومان به فرزندان معنوی خود کمک کرده‌اند.

زیر ذره بین فرهنگیان پرس

تغییر رویکرد کمیته امداد از حمایت معیشتی به توانمندسازی اقتصادی، اگرچه اقدامی ضروری و رو به جلو محسوب می‌شود، اما تحقق آن در شرایط اقتصادی کنونی و با وجود تورم فزاینده، چالش‌های جدی پیش رو دارد. بررسی آمارهای سال‌های اخیر نشان می‌دهد با وجود افزایش ۴۰ درصدی کمک‌های نقدی به مددجویان در سال ۱۴۰۴ نسبت به سال قبل، همچنان فاصله معناداری بین هزینه‌های سبد معیشت خانوار و مبلغ مستمری پرداختی وجود دارد و این شکاف، توانمندسازی را با مانع جدی مواجه کرده است. از سوی دیگر، تجربه موفق طرح‌های اشتغال‌زایی در سال ۱۴۰۴ که منجر به ایجاد بیش از ۵ هزار شغل پایدار برای مددجویان استان تهران شد، نشان می‌دهد که تمرکز بر مشاغل خانگی و مهارت‌آموزی از سنین پایین، می‌تواند مسیر مؤثری برای خروج از چرخه فقر باشد. اما آنچه در این میان مغفول مانده، توجه به معیشت معلمان و فرهنگیان بازنشسته و شاغلی است که با وجود سال‌ها خدمت، همچنان با مشکلات معیشتی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و گاه از مددجویان کمیته امداد نیز آسیب‌پذیرتر هستند. ضرورت دارد نهادهای حمایتی با نگاهی فراگیرتر، علاوه بر توانمندسازی مددجویان، به فکر ساماندهی وضعیت معیشتی اقشار زحمتکش فرهنگی و آموزشی نیز باشند و با همکاری وزارت آموزش و پرورش، بسته‌های حمایتی ویژه‌ای برای این قشر طراحی کنند. همچنین پویش‌های تأمین لوازم‌التحریر و جهیزیه اگرچه اقدامات نیکویی هستند، اما باید به سمت پایدارسازی و توانمندسازی حرکت کنند تا خانواده‌ها در بلندمدت به خودکفایی برسند و نیازی به کمک‌های مقطعی نداشته باشند.