به گزارش فرهنگیان پرس، محمد سعیدی کیا روز شنبه در حاشیه بازدید از سه روستای محروم ملاحسن، قلعه خان و کشانک شهرستان مانه و سملقان اظهار داشت: این مشاغل با اعطای وام های یارانه دار به روستاییان در زمینه های مختلف باغداری، دامداری، کشاورزی، صنعتی و خدماتی ایجاد شده است.
وی افزود: طرح توان افزایی در 7 منطقه دیگر کشور نیز از چند ماه پیش آغاز شده که به تدریج تسهیلات در گروه های توسعه روستایی برای راه اندازی اشتغال های کوچک و خانگی پرداخت می شود.
سعیدی کیا با اشاره به شعار سال رونق تولید و تلاش این بنیاد برای افزایش بهره وری از واحدهای فعال، گفت: امکانات زیادی در کشور وجود دارد که بهره وری مناسبی ندارند و این بنیاد برای بهره وری در زمینه انسانی و امکانات؛ تلاش می کند.
وی همچنین از ایجاد واحدهای اقتصادی جدید خبرداد و افزود: اراضی که قبلا قابلیت کشاورزی نداشته را شناسایی و تلاش خواهیم کرد که به طریق مختلف آن را آباد کنیم که ایجاد گلخانه ها و بالا بردن زمینه تولید فولاد از جمله این اقدامات است.
* آبادی کشور در گرو سرزندگی روستاها
سعیدی کیا با بیان اینکه تا تولید به صورت خرد شکل نگیرد کشور به معنای واقعی آباد نمی شود، اظهار داشت: بعد از سخنان مقام معظم رهبری، بعد از قلعه گنج، لنده، چالدران و نیز مانه و سملقان در خراسان شمالی و 6 نقطه دیگر کشور به دنبال استعدادهای مختلف برای شکوفاسازی و آبادانی هستیم.
وی افزود: در روستاهای شهرستان مانه و سملقان و برخی دیگر از مناطق کشور استعدادهای بسیار خوبی وجود دارد که بستر مناسب برای مردم فراهم می شود تا از لحاظ کمک به صندوق های توسعه، آموزش فنی و حرفه ای رایگان و… رونقی در کسب و کار آنان و نیز شکل گیری مشاغل خانگی کوچک رخ دهد.
وی با اشاره به تسهیلات سال جاری، افزود: برای هر استان 250 میلیارد ریال پیش بینی شده و برای مناطقی که طرح آبادانی و پیشرفت را اجرا کنند 100 میلیارد ریال به این رقم اضافه خواهد شد.
رییس بنیاد مستضعفان بیان کرد: در استان خراسان شمالی علاوه بر 250 میلیارد ریال اختصاصی استان، 100میلیارد ریال نیز در شهرستان مانه و سملقان هزینه خواهد شد.
به گزارش ایرنا رئیس بنیاد مستضعفان در این سفر از جاروبافی های روستای ملاحسن، کارگاه تولیدی لباس کشانک و طرح های گلیم بافی و تولید آبنبات روستای قلعه خان مانه و سملقان دیدن کرده و مشکلات تولید کنندگان و روستاییان این مناطق را از نزدیک مورد بررسی قرار داد.
شهرستان 110 هزار نفری مانه و سملقان در 45 کیلومتری غرب بجنورد قرار دارد و تعداد 136 روستا سه بخش و چهار شهر دارد که یکی از 10 منطقه محروم کشور است که بنیاد مستضعفان طرح توان افزایی را در روستاهای آن به اجرا گذارده است.
- منبع خبر : ایرنا
